Van Alberta voor alle hippe oma's

   4684  

“Ik ben sinds mijn 18de moeder en sinds mijn 40ste oma. Dat is jong ja, maar vroeg oma zijn heeft zo zijn voordelen. Als ik met mijn kleinkinderen in de speeltuin ben, dan klim ik net zo makkelijk in een klimrek als zij. Dat mensen dan denken dat ik de moeder ben in plaats van de oma vind ik hartstikke leuk natuurlijk. Niet alle oma’s lopen achter een rollator, al is dat vaak het eerste waar je aan denkt bij het woord oma. Dan zie je toch al snel een oude grijze vrouw voor je die niet meer alles kan wat ze wil.

 

Bij mij is dat het tegenovergestelde. Ik kan prima gelijke tred houden met mijn kinderen en met mijn kleinkinderen. Als zij gek willen doen, dan ben ik zowaar nog gekker. En ik ben heus niet de enige, hoor. Ik ken genoeg oma’s die nog veel hipper en jeugdiger zijn dan ik. Juist voor deze vrouwen is deze foto bedoeld. We zijn oma’s, maar we voelen ons nog jong. Geweldig toch?!”’

 

Naam: Alberta Stracquadaini (“Ik heb mijn voornaam te danken aan mijn Nederlandse oma en mijn achternaam aan mijn Siciliaanse vader. Maar ik ben gewoon geboren en getogen in Nederland, hoor!”)
Leeftijd: 46
Woonplaats: Duiven (Gelderland)
IN HET DAGELIJKS LEVEN: huismoeder
Favoriete vrijetijdsbesteding: “Ik ben luizenmoeder op een basisschool en ik help mee met excursies. Superleuk om te doen!”

 

Fotografie: toonen-wientjens.com

  • Kevin van Drie