Van Marleen, voor alle overwinnaars

   5095  

“Vier jaar geleden ben ik gediagnosticeerd met borstkanker. Mijn beide borsten zijn geamputeerd en gereconstrueerd, met wisselend succes. Omdat het links niet helemaal goed ging, draag ik daar nu een prothese. Rechts draag ik een implantaat. Alsof dat al niet heftig genoeg is, werd er vorig jaar ook nog eens baarmoederhalskanker bij mij ontdekt na een bevolkings-onderzoek.

Lees en zie ook: van Renate, voor dj Orson Welsh 

Een vorm van kanker die niks te maken heeft met mijn borstkanker, dit was gewoon pure pech. Het zou na radiotherapie allemaal weg moeten zijn, maar zeker weet ik dat pas over vier jaar. Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik lach nog steeds. De ene dag is de andere niet, vandaag heb ik bijvoorbeeld een betere dag dan gisteren, maar de kanker heeft mij niet klein gekregen. Door positief te blijven en door vertrouwen te hebben in de toekomst hou ik mezelf op de been. Dat wil ik andere vrouwen, ook vrouwen die niet in dezelfde situatie zitten als ik, willen meegeven: wat er ook gebeurt, je kunt het overwinnen. Geloof in jezelf. Je bent en blijft een mooie vrouw, no matter what.

 

Naam: Marleen Pelzer
Leeftijd: 51 (“Deze week geworden! Mooi verjaardagscadeautje, zo’n foto”)
Woonplaats: Nijmegen
Favoriete vrijetijdsbesteding: “Ik wil mijn levensverhaal graag op papier zetten, misschien om andere vrouwen te inspireren om positief in het leven te blijven staan.”

 

Fotografie: toonen-wientjens.com

  • Kevin van Drie