Van Pat voor alle vrouwen van 45+

   9836  

“Als je net als ik 25 jaar in het onderwijs hebt gewerkt, dan merk je pas hoe zeer je altijd met een ander bezig bent en nooit met jezelf. Maar dan komt er altijd een moment dat je denkt: is dit het nou? Soms kun je zó vastzitten in wat je doet dat je jezelf verliest. Dat had ik dus een paar jaar geleden. Ik zat alleen maar in stoffige kamertjes Cito-toetsen af te nemen bij kinderen en dat wilde ik niet meer. Ik wilde gewoon iets anders.

Lees ook: Van Gita voor Ard

Dat moet je niet verwarren met een midlifecrisis. Dat is nou typisch zo’n term die pas wordt gebruikt als je er al middenin zit. Ik niet. Ik probeer me daar juist aan te onttrekken. Omdat het nu nog kan. Ik ging aan de slag bij een casting- en modellenbureau waar ik, geheel tot mijn eigen verrassing, zelf werd gevraagd als model. Dat was een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Laat dat vooral een voorbeeld zijn voor vrouwen van mijn leeftijd: er komen altijd kansen op je pad. Je moet af en toe gewoon een keer ja zeggen tegen iets spannends, ook al ligt het volledig buiten je comfortzone.”’

Naam: Pat (achternaam bij de redactie bekend) 

Leeftijd: 47 

Woonplaats: Elst (Gelderland) 

In het dagelijks leven: model 

Favoriete vrijetijdsbesteding: “Hardlopen. Ik vind het heerlijk om door de weilanden te rennen en mijn hoofd leeg te maken.” 

 

Fotografie: toonen-wientjens.com

 

  • Redactie Panorama