Van Sandra, voor alle ‘petite’-modellen

   11927  

“Ik hoef niemand uit te leggen dat modellen vaak lang zijn, zeker fashionmodellen, simpelweg omdat designers hun creaties voor een lang vrouwenlichaam maken. Ik heb niet zo’n lichaam. Verre van zelfs. Ik ben ‘maar’ 1.58 meter lang, dus ik ben petite, zoals ze dat noemen. Net als plus size-modellen moeten ook petite-modellen vechten om aan de bak te komen. Dat lukt tot nu toe best aardig. Ik ben al zeven jaar bezig, van artistieke projecten met kunstfotografen tot aan reclamewerk.

Lees en zie ook:van Marleen voor alle overwinnaars

Ik ben ook model op de kunstacademie in Leuven. Sta of lig ik daar op een podium, terwijl ik net daarvoor mijn badjas heb laten zakken. Kunst- studenten mogen mij dan natekenen of –schilderen. Ik vind het geweldig om te doen. Eén schilderij dat een getalenteerde kunstenares van mij heeft gemaakt, heb ik mee naar huis genomen. Ik heb ’m alleen nog niet opgehangen. Waar zou ik dat moeten doen? Thuis in de gang? Nee joh. Ik krijg ook weleens mijn ouders op bezoek, haha.”’

 


Naam: Sandra Gilissen
Leeftijd: 28
Woonplaats: Leuven (België)
In het dagelijks leven: model (“Met mijn lengte van 1,58 meter ben ik misschien wel een van de kleinste modellen van België!”)
Favoriete vrijetijds- besteding: “Ik lees heel graag, vooral als ik moet wachten op de set. Laatst heb ik een gedichtenbundel van Charles Bukowski gekocht, die is ideaal in zo’n verloren uurtje.”

 

Fotografie: toonen-wientjens.com

  • Kevin van Drie